tirsdag 4. august 2009

Når du trodde du var fri..

..når du har snakket, drukket og pult han ut av systemet, når du har sluttet å sende, samt motta, sms i fylla, når du kort og godt har gjort alt det som står i stillingsinstruksen til en singel kvinne da går tydeligvis alarmen i ekskjæreste-hulen. Ding, ding, ding!!

"Din forhenværende kjæreste er muligens lykkelig. Angrip!!"

Så fort alarmen går er han tilbake. Jeg snakker selvsagt om ekskjæresten. Det begynner med en tilsynelatende uskyldig sms "Jeg har tenkt på deg og håper du har det bra". Derfra eskalerer det til flere sms, mail og tilslutt telefonsamtaler der han foreslår at dere skal møtes for å prate.

Nå hender det jo at dette er alt han, eller hun vil, men ofte er det et underliggende motiv tilstede. Det kan være ønske om å pule deg, sjekke om du har funnet deg en ny, sjekke om du vil ha vedkommende tilbake, eller rett og slett bare to search and destroy.

Jeg kan denne historien. Jeg har spilt hovedrollen i dette stykket mange ganger før, og tro meg dette har ingen lykkelig slutt.

1. Han vil bare pule:

Han foreslår at dere skal møtes for drinker. Han innleder med å spørre hvordan du har det for tiden og avslutter, i det du bare har bittelittegrann blod igjen i promillen, med å foreslå at dere skal dra hjem til en av dere for å høre på musikk og drikke litt vin fordi "her er det jo så vanskelig å få pratet skikkelig".

Resultat:

Du ender mest sannsynlig opp med å pule han. Du våkner opp med tidenes fylleangst og angrer som en hund..eller

Du tar deg selv i å tenke at "vi hadde det jo egentlig ganske bra sammen. Jeg lurer på hva han tenker?"

2.Han vil sjekke om du har funnet deg en ny:

Dere møtes og snakker om vær og vind. Uskyldig tenker du, men akk så feil. Før du vet ordet av sniker han inn spørsmål av typen "Hva skal du og kjæresten finne på i ferien da?"

Resultat:

Svarer du at du fortsatt er singel kan punkt 1 forekomme, svarer du at dere skal ut å reise så kan fortsatt punkt 1 forekomme. Dette avhenger selvsagt av en rekke ulike faktorer som hvor forelsket du er i den nye, om det i det hele tatt er en ny, hvor full du har rukket å bli, hvor lenge det er siden du har pult, om du er kommet over han osv.

Uansett er sjansen for eks-sex med påfølgende anger og kjøp av angrepille særdels stor. Er du fortsatt ikke kommet over han risikerer du dessuten knust hjerte og lats face it, piller mot det får du ikke uten resept. Hvis ikke du velger alkohol vel og merke, men da kan det hende du ringer han i fylla og det blir en eviggående spiral av ydmykelse og smerte.

3. Han vil sjekke om du vil ha han tilbake:


Det kan foregå som de to overnevnte punkt, men forskjellen er at han gjerne vil begynne å mimre. "Husker du da vi...., ofte tenker jeg på deg når..., jeg treffer ingen jeg liker..."

Resultat:

Dere har sex og det er alt han vil, eller dere har sex og det er alt du vil. Du risikerer å oppføre deg som en rabiat kaninkoker, eller får en stalker etter deg.

Dere finner tilbake til hverandre og etter noen uker kommer en av dere på hvorfor det ble slutt i første omgang og dere befinner dere plutselig i en "rykk-tilbake-til-start-situasjon."

Du har funnet en annen og angrer fordi du har vært utro.


4. Search and destroy:

Dere møtes, dere prater og alt er hyggelig en stund..plutselig tar han en god gammeldags Jekyll&Hyde på deg og knuser hjerte ditt, selvbildet ditt, eller begge deler ved hjelp av manipulasjon og annen djevelskap.

Resultat:

Du blir forbannet og ber han ryke og reise, men samtidig forbanner du deg selv fordi du har vært en idiot.

Han lykkes og du ender med å ringe en venn gråtende i fylla fordi du er forvandlet til et patetisk vrak av et menneske.


Konklusjonen er derfor RUN, DON'T WALK, TO THE NEAREST EXIT!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar